Fietsroutes

Vanuit de Bed and Breakfast kunt u direct opstappen op één van de 4 door de ANWB bewegwijzerde fietsroutes: de Echtenerroute, de Dwingelderveldroute, de Arnica route en de Tien- dorpenroute. Routes langs authentieke Drentse dorpen met hun oude boerderijtjes, hun brinken en essen, hun landerijen en houtwallen maar ook over heidevelden en langs schaapskooien. De beschrijvingen van deze routes liggen voor u klaar.

Een dames- en een herenfiets staan u ter beschikking.

kudde schapen

Wandelroutes

zandverstuiving

Vanuit de Bed and Breakfast zijn meerdere wandelingen in de directe omgeving te maken.

De Bed and Breakfast ligt aan de mooie Echtener Eschroute. Deze wandelroute van 22 km ligt in het gebied van het Oude Diep, een riviertje dat zich kronkelt door het Drentse landschap. Langs dit riviertje is in 2008 een nieuw natuurgebied aangelegd waar u vanuit de Bed and Breakfast naar toe kunt lopen en de uitgezette wandeling "de Oude Kene" kunt maken.

Cultureel

Natuurlijk zijn er ook culturele activiteiten te ondernemen zoals een bezoekje aan beeldentuinen (Dehullu in Gees), exposities en diverse musea (Het Drents Museum in Assen, Het Groninger museum en het Drukkerijmuseum in Meppel).

In de Bed and Breakfast ligt informatie voor u klaar. In de zomermaanden worden er in Hoogeveen en de omliggende dorpen markten, braderieën en dorpsfeesten georganiseerd.

Viswater, golfbaan, dierentuin, sauna en zwembad zijn in de omgeving evenals enkele winkelcentra.

Hoogeveen beschikt over een theater, de Tamboer, en een moderne bioscoop.

koeien